Verhuistips

Hieronder vind je handige tips bij een verhuizing. Weet waar je op moet letten, vergeet belangrijke zaken niet. Met deze tips zal de verhuizing wat soepeler verlopen.

Voor verdere vragen vul ons contactformulier in

Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden

Verhuistips

R

ZODRA U WEET WANNEER TE GAAN VERHUIZEN

Verhuismeesters contacten voor een vrijblijvende offerte

R

BEGIN OP TIJD MET INPAKKEN

Begin op tijd met inpakken zodra je je verhuisdozen hebt. Het kost meer tijd dan je denkt.
Wilt u niet zelf inpakken dan kunt u altijd de Verhuismeesters inpak service inhuren.
Stop niet te veel spullen in een bureaula, want dat kan schade veroorzaken. De lades kunnen eruit schuiven dus altijd op slot doen als dat kan. Natuurlijk de sleutels goed bewaren. De verzekering tegen breuk geldt alleen als u het in- en uitpakken laat verzorgen.

R

OPMETEN GROTE MEUBELS

Meet grote spullen zoals een bank op en bekijk of hij door de deur kan. Het is erg vervelend als je achteraf hier nog achter moet komen en dan loopt u tijdens de verhuizing vertraging op.

R

BRANDBARE GOEDEREN

Brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Deze en op andere manier gevaarlijke stoffen kun je het beste apart houden. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als je ze toch inpakt en ze verwonden mensen, dan ben jij hiervoor aansprakelijk.

R

SPIEGELS EN SCHILDERIJEN

Pak spiegels, lijsten en schilderijen in en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen. Spiegels, fotolijsten en schilderijen en andere breekbare spullen voorzichtig inpakken. Een andere tip is om het helemaal door verhuismeesters te laten verzorgen

R

WIJZIG OP TIJD JE ADRES

Het is van belang om jouw nieuwe adres op tijd te wijzigen zodat post niet naar het oude adres wordt gestuurd.

R

VERGOEDINGEN

In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor een bepaalde regeling. Zo kun je, als je uitkering ontvangt, in aanmerking komen voor een bijzondere bijstand.

R

PLANNEN, PLANNEN, PLANNEN

De planning van een verhuizing is erg belangrijk.

R

DE DOZEN(nummer of geef ze een naam)

Geef elke doos een nummer of een naam. Geef aan naar welke kamer de doos moet worden gebracht. Maak per kamer een lijst van de dozen en noteer ook het totaal aantal dozen. Het is een goed idee om wat ruimte op de lijst vrij te laten voor eventuele opmerkingen en vermelding van waardevolle spullen. Hierdoor weet je precies waar wat hoort en wij wie wat hoort.
Stop zwaardere spullen onderaan in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken (maximaal 20 kilo), dit vergemakkelijkt het verhuizen.

R

KAMERS APART INPAKKEN

Pak elke kamer afzonderlijk in. Gebruik voor elke kamer aparte dozen. Dit komt van pas wanneer je weer gaat uitpakken. Zorg dat je veelgebruikte spullen snel kunt terugvinden door op de dozen te schrijven wat er in zit.

R

GLAS EN SERVIES

Verpak glaswerk, kopjes en borden apart in papier en stop ze in kleine dozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze in tegen schokken te beschermen. De zwaardere spullen (borden) moeten onderaan in de doos. Rol tafelzilver in keukenrolpapier. Zet flessen altijd rechtop in verhuisdozen en pak geen scherpe dingen bij kwetsbare zaken. Geef op de dozen aan dat er breekbare spullen in zitten.

R

LAMPEN

Verwijder gloeilamp en lampenkap. Rol het snoer op. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om de lampenkap in te wikkelen. Plaats de lampenkap rechtop in de doos. Decoratieve knoppen en dergelijke plak je vast aan de binnenkant van de doos waar de lampenkap inzit.

R

COMPUTERS, GAMECONSOLS enz

Verpak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking als je deze nog hebt. Gebruik anders dozen en doe hier beschermende vulling in. Wikkel een deken of laken om het voorwerp en plaats het in de doos. Doe extra vulling in de doos zodat computer /videorecorder vast zit. Pak snoeren apart in en geef aan waarvoor ze dienen. Doe ze in een plastic zak.

R

VLOEREN

Wij kunnen de vloeren ook nog voor u regelen waardoor de verhuizing 2 of 3 x zo snel gaat. Verhuismeesters is ontstaan vanuit een vloeren bedrijf. Wij leveren en leggen PVC, Laminaten, Marmoleum en vele andere vloeren. Kijk op www.stervloeren.nl voor meer informatie.

Vraag een offerte aan!

Contact

Neem contact met ons op voor al uw vragen of opmerkingen!