Elke student droomt ervan om uiteindelijk op kamers te gaan. Echter is het een grote stap in je leven en kun je tegen bepaalde problemen aanlopen. Zo moet je bijvoorbeeld een vast bedrag per maand verdienen om je kamer te kunnen betalen of zorgen dat jij genoeg geld hebt gespaard op jouw bijbaan. Maar wat misschien nog wel de moeilijkste keuze is: in welke stad ga jij wonen? Wanneer je deze nieuwe fase in gaat is het natuurlijk wel belangrijk dat jij je helemaal thuis voelt in je nieuwe omgeving. Daarom hebben wij uitgezocht welke studentensteden het leukste zijn om heen te verhuizen!

Verhuismeesters

Amsterdam

Het zal geen verrassing zijn dat onze hoofdstad de eerste stad is op onze lijst! Amsterdam heeft ongelofelijk veel te bieden en is daarom de place to be voor studenten. Niet alleen biedt Amsterdam genoeg Hogescholen en Universiteiten, maar alles is ook nog eens goed te bereiken met het openbaar vervoer. Voordeel! De bruisende binnenstad met haar grachten is perfect voor een dagje shoppen, een drankje doen met studiegenoten of feesten met vrienden. Voor in het weekend zijn er ook genoeg culturele activiteiten. Ga jij duiven voeren op de Dam, het Anne Frank huis bezoeken of misschien wel kunst bewonderen in het Van Gogh museum? Alles kan in Amsterdam!

Utrecht

De volgende stad in ons rijtje is Utrecht, een stad die de afgelopen jaren echt is uitgegroeid tot een studentenstad. Een knusse en gezellige stad die altijd bruist! De Uithof is dé verzamelplek van alle opleidingen, waardoor je een echt campus gevoel krijgt. Na je colleges ga je met jouw studiegenoten gezellig een drankje doen op het Neude, waarna je misschien wel doorpakt met een kroegentocht. Door haar grachten doet Utrecht denken aan een klein Amsterdam, maar ook de stadsparken maken deze stad een ware concurrent voor onze hoofdstad. Schijnt het zonnetje? Dan zul je hordes studenten op de grasvelden zien picknicken. Hou je meer van actie? Beklim dan de Domtoren of ga een stukje roeien door de grachten.

Groningen

Groningen is een stad die vaak vergeten wordt als we denken aan de bekendste studentensteden, maar deze stad zal je verrassen. Hoewel minder centraal dan andere steden, heeft deze Noordelijke stad genoeg te bieden voor studenten. Groningen staat bekend om haar studentenverenigingen van de verschillende Universiteiten en Hogescholen. Het is niet voor niets dat 25% van de inwoners bestaat uit studenten. Uiteraard kun je in deze stad ook heerlijke terrasjes pakken en het nachtleven induiken, maar de stad heeft ook andere dingen te bieden. Bezoek bijvoorbeeld eens de Groningse havens of Landgoed De Braak bij mooi weer. En misschien nog wel het grootste voordeel: de kamerprijzen liggen gemiddeld lager dan in de Randstad – YES!

Leiden

De laatste stad op ons lijstje is – jawel – Leiden. Deze historische stad ligt midden in de Randstad, wat jou een super centrale ligging biedt om ook andere steden te bezoeken. Fun fact: Leiden heeft de oudste universiteit van Nederland. De Universiteit Leiden werd namelijk in 1575 opgericht door Willem van Oranje. Hoe gaaf om hier te studeren! Ook in Leiden liggen de kamerprijzen gemiddeld lager dan in Amsterdam en Utrecht, maar helaas is niets meer goedkoop tegenwoordig. Deze stad zal zorgen voor genoeg connecties. Doordat Leiden niet te groot is, zul je veel studiegenootjes tegenkomen in je vrije tijd. Je kunt ze tegenkomen in één van de vele restaurants en bars, maar ook in de knusse parkjes en straatjes in de binnenstad.

Welke stad je ook kiest, je studententijd zal onvergetelijk worden!

WAT ZIJN DE KOSTEN VAN VERHUISBEDRIJF VERHUISMEESTERS

Wij van verhuismeesters maken altijd een schatting van de tijd die een bedrijfsverhuizing in beslag zal nemen. Wilt u weten hoeveel dit ongeveer gaat kosten? Vraag dan een offerte aan:  Verhuisofferte aanvragen?  of bel ons gerust Tel. 0652355903

Vraag een offerte aan!

Contact

Neem contact met ons op voor al uw vragen of opmerkingen!